Teatru de improvizatie pentru copii…si mici, si mari !

Littleimpro este prima trupa de teatru de improvizatie pentru copii din Romania.

Spectacolul nostru este construit in totalitate pe sugestiile copiilor. La fiecare proba prezentatorul alege aleatoriu din public un numar de copii (1, 2, 7 etc, in functie de cerintele jocului) ce vor participa alaturi de actori la proba respectiva. Copiii sunt incurajati sa vorbeasca in public, isi folosesc imaginatia, creativitatea si spontaneitatea intr-un mediu sigur si prietenos care ii ajuta sa lege aceasta experienta de emotii pozitive, dezinhibante pentru a crea spectacolul alaturi de actori. Aparent in joaca, copii sunt motivati sa interactioneze in grup, sa lucreze in echipa, sa fie empatici si solidari. Crearea unei stari de buna dispozitie, intr-un context sigur si adecvat varstei lor, contribuie la dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor. Expusi frecvent la astfel de stimuli, cei mici vor trata cu dezinvoltura situatii de viata care se dovedesc provocatoare chiar si pentru adulti. Si, pentru ca de cele mai multe ori adultii participa si ei la spectacol, am creat o proba special pentru ei. La Littleimpro toata lumea participa activ atat pe scena, cat si in sala. Locul unde se va desfasura actiunea, titlurile povestilor, limbile inventate, toate acestea sunt luate din public. IMNUL MESERIEI, POVESTEA, TURISTII sunt doar cateva dintre probele spectacolului, probe ce au regului clare, astfel incat joaca devine joc.

Spectacolul este recomandat copiiilor intre 6 si 80 de ani.

Ce este improvizatia?

Improvizatie este o forma de teatru, axata spre comedie, in care nimic nu este pregatit in prealabil. Totul se intampla pentru prima si ultima oara in acea forma. Improvizatia este diferita de fiecare data. Spectacolele de improvizatie pot sa difere de la trupa la trupa, insa alfabetul de baza este comun. Spre deosebire de teatrul clasic unde textul exista deja si actorul doar interpreteaza, in teatrul de improvizatie, actorul, este: actor, regizor, scriitor, scenograf…etc.

In teatrul de improvizatie, publicul este extrem de important si fara public aceasta forma de teatru nu ar exista. El este cel care dicteaza, unde, cand si in ce stil sa se petreaca scenele ( Ex: drama, film istoric, telenovela, bollywood etc), titlul unei povesti, numele unui cantec, tara sau limba in care se desfasoara actiunea.

Oana, Claudiu Maier, Carmen Lopazan

Inceput de iarna, decembrie 2014

Intr-o bucatarie mica din Vatra Luminoasa, printre ceaiuri, suc de merisor, dulceturi si placinta cu mere, Carmen, Dudu si Oana se scotoceau prin creiere sa gaseasca un nume potrivit pentru noul proiect. La concurenta cu broasca testoasa si ariciul, girafa a castigat detasat rolul de imagine a proiectului. In timp ce Carmen scria pe o foaie de hartie variantele de nume, iar Dudu le citea cu voce tare ca sa isi dea seama care e mai potrivit pentru proiect, Oana incepu sa deseneze: urechile, ochii, genele, gatul, coada etc. Dintr-una intr-alta, tot stergand si adaugand, in seara aceea de decembrie, au aparut Rafaella si LittleImpro.

A fost odata…o copilarie!