02oct.
2017

Teatrul de Improvizatie pentru copii LittleImpro la Itsy-Bitsy FM

Partenerul nostru Itsy-Bitsy FM a scris un articol tare frumos despre noi. Multumim, Itsy-Bitsy FM !

 

LittleImpro: Un nou sezon de improvizatie pentru copii si parinti

LittleImpro: Un nou sezon de improvizatie pentru copii si parinti

Din octombrie, diminetile de sambata devin mai vesele, pentru ca incepe al 6-lea sezon LittleiImpro, teatru de improvizatie pentru copii… si mici, si mari! De la povesti rastalmacite, pana la cantece inventate pe loc si scene alese de prichindeii din public, ne asteapta un sezon plin de distractie! Iata cand au loc primele spectacole LittleImpro.

Spre deosebire de spectacolele de improvizatie pentru adulti, copiii au un curaj nebun, de imaginatie nu mai vorbesc. In momentul in care le ceri o sugestie, ei nu au limite. Povestile facute impreuna cu ei sunt mult mai provocatoare pentru noi decat cele create cu adultii. Sa faci improvizatie cu si pentru copii e mai hardcore. Ei sunt atat de prezenti si de vii, incat te obliga si pe tine sa fii la fel”, ne spune actrita Carmen Lopazan, una dintre fondatoarele LittleImpro.

Spectacolele LittleImpro

Proiectul sau si al lui Claudiu Maier este gandit pentru a-i le oferi copiilor libertatea de a-si pune imaginatia in practica. Astfel, toate temele scenelor sunt alese de copii si, de cele mai multe ori, toti prichindeii din public ajung pe scena. Adultii nu sunt nici ei neglijati, fiind la fel de implicati si de prezenti ca micutii lor. De aceea, printre probele fiecarui spectacol se va regasi mereu si Proba Adultului. „In momentul in care o anuntam, toti copiii se intorc catre parinti si incep sa ii roage: « mami, tati, te roooog, du-te pe scenă! »” mai spune Carmen Lopazan.

Alte probe extrem de indragite de public sunt Proba Muzicala, unde neaparat inventam un nou cantecel, Povestea, care mereu ajunge in alt loc decat te asteptai, si Turistii, unde intelegem tot si nimic in acelasi timp. Fiecare spectacol incepe cu Imnul improvizatorilor si cu Haidihaidihaidiho, dar un lucru este sigur: niciun spectacol nu se aseamana cu altul. De fiecare data, avem parte de o noua aventura, marca LittleImpro.

Iar anul acesta, amatorii de improvizatie vor avea o surpriza in plus: Proba Itsy Bitsy!

In al 6-lea sezon, primele doua spectacole ale trupei au loc astfel:

Despre trupa LittleImpro

Proiectul LittleImpro a luat nastere in 2014, din mintile si inimile a trei artisti: Carmen Lopazan, Claudiu Maier (Dudu) si Oana Mosteoru, cea care a creat mascota trupei, girafa Rafaella.

Faceam improvizatie pentru adulti, jucam in piese de teatru pentru adulti (jucam si acum). Nu ne intersectaseram prea mult cu copiii, dar am zis sa incercam. Sincer, nu ne-am asteptat sa ne placa atat de mult acest proiect”, spune Carmen.

In trupa LittleImpro mai joaca: Alecsandra Timofte, prezentatoarea indragita de copii, pianistul Marian Hancu si actorul Dragos Muscalu.

Totodata, colaboratori ai trupei mai sunt Oana Mosteoru care se ocupa de tot ce inseamna partea grafica (girafa Rafaella, afise etc.) si Alin Ilie, un spectator LittleImpro care a facut site-ul trupei.