12sept.
2019
0

Educație prin improvizație cu Littleimpro

Educație prin improvizație

Începînd cu data de 7 septembrie, Littleimpro (https://littleimpro.ro/) a început primele ateliere din cadrul programului ,,Educație prin improvizație”, un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (https://www.afcn.ro/) și realizat în parteneriat cu Organizația Umanitară Concordia (https://www.concordia.org.ro/acasa/)

,,Educație prin improvizație” este un proiect educațional ce se adresează copiilor și tinerilor provenind din medii defavorizate și care se află în condiții precare din punct de vedere socio-economic.

Sumarul proiectului

Echipa Littleimpro

Littleimpro (https://www.facebook.com/littleimpro/) propune un modul educațional pentru 75 de copii și tineri cu ajutorul căruia să experimenteze teatrul de improvizație pe durata a 10 ateliere. Ultima ședință va fi un spectacol cu public, în care copiii și tinerii vor fi actori. Atelierele de improvizație se vor desfășura în cinci locații: una în București și 4 în județul Prahova.

De ce improvizație?

Teatrul de improvizație este esențial pentru îmbunătățirea apartenenței la grup, întărind ideea că nimeni nu este singur, nu se confruntă doar el cu o problemă ceea ce contribuie la reducerea impactului emoțional. Copiii și tineri vor înțelege importanța grupului și a ajutorului acestuia când se confruntă cu probleme, îmbunătățindu-și capacitatea de analiză a acesteia și de găsire a unei soluții. Primind diferite păreri de la membrii grupului, aceștia pot vedea o situație din perspective diferite, simțindu-se protejați și încurajați. Principiile teatrului de improvizație sunt: Acceptă și du mai departe! și Spune Da!, principii care au rolul de a îi învăța pe copiii și tinerii din grupul țintă metode de
gestionare a situațiilor dificile cu care se confruntă, dintr-o perspectivă pozitivă, a provocărilor și nu a obstacolelor.

Prima întâlnire

Centrul Sfântul Lazăr

Poveste cu 1 cuvânt

S-a întâmplat deja sâmbăta trecută, 7 septembrie, la Centrul Sfântul Lazăr, din București. Ne-am întâlnit cu 15 tineri foarte deschiși, foarte implicați și cu chef de joacă, dornici să învețe despre improvizație și despre ei.

Azi, 12 septembrie, ne întâlnim pentru prima dată cu grupele de copii din județul Prahova.

 

 

Littleimpro-teatru de improvizație pentru copii…și  mici, și mari

Proiect educațional conceput de Littleimpro, co-finanțat de AFCN și realizat în parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării
.