20sept.
2021
0

Littleimpro merge la Școala de Panificație

Proiect nou derulat de Littleimpro

Începând cu data de 17 aprilie 2021, Asociația Littleimpro a început derularea atelierelor din cadrul programului Speak /spi:k / Improvizație la Școala de Panificație, un proiect de educație culturală co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (https://www.afcn.ro/ ). Se adresează unui număr de 30 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (Școala de Panificație din cadrul Școlii de Meserii Concordia, partenerul din cadrul proiectului) expuși abandonului școlar, discriminării sociale, cu nivel redus de educație sau cu analfabetism funcțional, lipsiți de sprijinul familiilor naturale, fără posibilități materiale, fără perspective de continuare a educației în sistem formal și care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă.

 Improvizație la Școala de Panificație

Pornind de la povesti si experiențe personale, prin tehnica ficționalizării și a teatrului de improvizație, participanții vor învăța cum să gestioneze eșecul și teama de a greși prin intermediul jocului. Una dintre regulile esențiale ale tehnicii de improvizație este demontarea ideii de greșeală, prin dărâmarea barierelor și plasarea ei în sfera banalului. Astfel, în cadrul atelierelor se creează un cadru sigur în care nu exista judecată, critică sau blamare. Teatrul de improvizație este esențial pentru îmbunătățirea apartenenței la grup întărind ideea că nimeni nu este singur.

Folosind tehnici de teatru de improvizație și tehnici muzicale, propunem realizarea a 3 spectacole de teatru (evenimente finale de prezentare a fiecărui atelier) pornind de la temele reprezentative pentru ei, dându-le astfel o voce proprie fiecăruia în parte și comunității căreia îi aparțin.

Pe durata a 60 de ateliere, Speak /spiːk/ propune oferirea unui nou cadru de dezvoltare personală tinerilor din grupul țintă prin integrarea artei într-un context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea acestora prin implicarea lor în cadrul atelierelor de teatru.

 

Parteneri

Proiectul este derulat de Asociația Littleimpro (https://littleimpro.ro/ ) în parteneriat cu Organizația Umanitară Concordia (http://www.concordia.org.ro/acasa) și partenerul strategic media, Itsy Bitsy Fm (https://www.itsybitsy.ro/

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#educațieprincultură #afcn #organizațiaumanitarăconcordia #școalademeserii #intervențieculturală #teatrudeimprovizație #itsybitsyfm