09sept.
2019
0

Prima zi de școală și întâlnirea cu doamna învățătoare

Prima zi de școală

Există o ,,primă dată” pentru experiențele pe care le trăim: prima dată când am văzut marea, prima călătorie cu trenul, prima dată când am zburat cu balonul, prima înghețată etc. Sunt multe ,,prime dăți” pentru fiecare dintre noi, dar câteva rămân destul de puternic întipărite în minte. Probabil că una dintre acestea e prima zi de școală. Emoții de toate părțile, atât la copii, dar mai ales la părinți. Își aduc copii de mână la școală și speră că vor nimeri la cea mai bună învățătoare. Sunt multe discuții vis-a-vis de învățământul românesc actual: ce-nseamnă să fii o bună doamnă învățătoare, cât să fii de caldă și de prietenoasă, cât să fii de fermă fără a fi dură, cum să păstrezi balanța, câte teme pentru acasă, când și dacă să schimbi tonul vocii și multe altele.

Doamna învățătoare

Acum câteva luni am primit un telefon în care eram întrebați dacă am vrea să participăm cu trupa noastră de improvizație, Littleimpro (https://www.facebook.com/littleimpro/   ) la o deschidere de an școlar. Noi eram obișnuiți să fim chemați la sfârșitul anului școlar, Școala Altfel, Crăciun, 1 Iunie, dar nu la început, când toți sunt stresați cu manualele, programa și orarul. Doamna învățătoare ne găsise pe internet și, pentru că în fiecare an face ceva special pentru copii în prima zi de școală, s-a gândit să ne contacteze. Am acceptat și, uite așa, am ajuns azi, în prima zi de școală a acestui an, la Școala nr 280.

,,Curioșii creativi” în prima zi de școală

Clasa a 2-a/ Curioșii creativi

Asta stătea scris pe rochia doamnei învățătoare, care, da, și-a pictat special o rochie pentru acest început de an. Totul în sala de clasă era pregătit cu minuțiozitate, cu atenție și cu drag, de cineva căruia îi pasă de cum își vor aminti copiii de prima lor zi de școală. Pe bănci îi așteptau cadouri creative (creioane, urări de bun venit), dar, de departe, cel mai impresionant lucru a fost Mascota Factorel, pe care doamna învățătoare a creat-o pentru copii, pentru a-i împrieteni cu ideea de ,,factor”.

Omul sfințește locul

Doamna învățătoare Consuela Colțan li mascota Factorel în prima zi de școală

Școala nr. 280 este o școală de stat, din cartierul Sebastian. Nu știm de ce fonduri a dispus doamna învățătoare din partea școlii pentru a crea toate materialele pentru azi, dar, cu siguranță, pasiunea și dedicația cu care face toate acestea pentru copii, pentru a-i ajuta să se împrietenească cu matematica prin intermediul lui Factorel, sunt cele mai importante. Doamna învățătoare a creat și proiectul ,, Școala marionetelor (https://www.creatorideeducatie.ro/concurs/scoala-marionetelor/?fbclid=IwAR3QZu75hrQiWY_x4hgg9rijB9hjumHBKFyRNZ2dBx_0l3dFAiUOg639H2I,)  selectat în cadrul concursului de bune practici în învățământ, ,,Creatori de educație 2019”.

 

Littleimpro în prima zi de școală

Ca trupă, mai avem puțin până să împlinim vârsta de școlarizare, așa că azi a fost ca un antrenament pentru noi.https://littleimpro.ro/despre/
Ne bucurăm din suflet că am fost invitați de doamna Consuela Colțan, doamna învățătoare, să fim alături de clasa a 2-a, în prima lor zi de școală din acest an. Clasa a fost plină ochi de copii și de părinții lor; toată lumea a avut  chef de joacă și de improvizat, atmosfera a fost minunată, iar clasa a răsunat de râsetele copiilor și ale adulților.

Dragi ,,Curioși creativi”, să aveți partea de un an școlar de neuitat, să reușiți să descifrați tainele factorului, comun sau nu, și să ne vedem cu bine la spectacolele și evenimentele Littleimpro, teatru de improvizație pentru copii…și mici, și mari!

Primul spectacol din această stagiune va fi în data de 6 octombrie la Arcub (https://arcub.ro/.)

Urmăriți-ne pagina de facebook (https://www.facebook.com/littleimpro/ ) sau pagina de instagram, littleimpro_rafaella,  și veți afla din timp detalii despre spectacolele noastre.

Littleimpro, teatru de improvizație pentru copii…și mici, și mari în prima zi de școală

Dacă vreți să ne întâlnim și la evenimente private (Halloween, zi de naștere, botez, Crăciun sau orice altă idee vă trece prin minte) scrieți-ne un email pe littleimpro@gmail.com sau sunați la 0723337827 sau 0744539864

Detalii găsiți aici: https://littleimpro.ro/evenimente/